Styrsö kammarmusikdagar 2010

Styrsö Kammarsolister

Sopran Susanna Andersson
Piano Johan Ullén
Terés Löf
Violin Jonas Lindgård
Leonard Haight
Åsa Rudner
Josef Cabrales
Cecilia Hultkrantz
Christer Thorvaldsson
Ingrid Sjönnemo
Viola Nils Edin
Magnus Lundén
Cello Mats Olofsson
Charlotte Edin
Kontrabas Katarina Lindgren
Cembalo Martin Cederwall

 

Årets solist

Sopranen Susanna Andersson är född i Östersund och uppvuxen i Svenstavik. Hennes musikaliska utbildning inleddes på Ljungskile Folkhögskola och avslutades med guldmedalj på operalinjen vid Guildhall School of Music and Drama i London. Hon har också vunnit ”Song prize” vid den årliga ”Kathleen Ferrier Award”. Susanna Andersson har gästat ett flertal operahus bl.a. Nurnbergoperan, English National Opera London och Operan i Leipzig. Hon har framträtt med ett flertal symfoniorkestrar i både Sverige och Europa och turnerat med romansprogram i både Europa och USA. Susanna Andersson sjöng vid utdelningen av Nobelpriset 2004 och på ceremonin för ”Polar Music Prize ” 2008.

 

Festivalen gästas i år också av violinisten Jonas Lindgård och pianisterna Johan Ullén och Terés Löf.

Jonas Lindgård som deltog i förra årets festival, är förste konsertmästare i Nordiska kammarorkestern i Sundsvall. Han har studerat utomlands för Rainer Kussmaul och Isaac Stern och har tagit solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Johan Ullén är född i Stockholm, studerade på Kungliga Musikhögskolan och Sibeliusakademien, och har framträtt som pianosolist i hela Norden, Tyskland, England, Italien, Frankrike, USA och Argentina. Johan Ullén har varit P2:s Artists in Residence och gjorde under denna tid ett stort antal radioinspelningar och direktsända konserter. Johan Ullén är även verksam som kompositör och har fått många kammarmusik- och orkesterverk uruppförda de senaste åren.
Terés Löf är en av våra mest uppmärksammade svenska pianister. Vid sin diplomkonsert gjorde hon ett bejublat framförande av Brahms pianokonsert nr 1, och har sedan dess arbetat som solist och kammarmusiker. På Kungliga Musikhögskolan i Stockholm var hennes lärare Esther Bodin-Karpe och Staffan Scheja. Terés Löf har också varit finalist i Kungliga Musikaliska Akademiens tävling ”Solistpriset”.